Nu är det slut med paraplydrinkar på semestern, eller, man gör sig i alla fall förtjänt av dem då allt fler väljer att få med träning under sin semester. Dock finns det ett och annat som kan vara bra att tänka på.

272726-mountain-biking-in-the-forestSvenskar ska kännas sig lyckligt lottade då de har en mycket generös semester. Men vad man nu sett är att det blivit en skillnad i vad det är för resor som människor bestämmer sig för att åka iväg på. Förr var det paraplydrinkar och solstolen vid strandkanten, nu är det mer cykelresor på Teneriffa eller att boka in sig på ett hotell som har ett bra gym. I Göteborgs Posten går det att ta del va en bra artikel om just fakta kring träningsresor.

Låt semestern bli en språngbräda

Det kan ibland kännas lite kämpigt att komma igång med sin träning och att då starta igång den på semestern kan för många kännas som något skönt och att man kommer hem med en ny vana som man inte vill tappa. I artikeln kan man även läsa bra tips från juristen Sanna som menar att man ska veta vad man har rätt till:

”Många träningsresor är paketresor och omfattas av paketreselagen, vilket ger starkare skydd än andra resor. Då ska det inte spela någon roll om du reser med en etablerad resebyrå eller en anordnad av en privatperson. Det är samma regler som gäller om de uppfyller kraven för paketresor.”

När du är inne på träningsspåret kan vi även i nästa artikel passa på att slå hål på myten om att mjölk ska ge starka ben – så drick ditt kaffe svart med gott samvete.