Starka ben har en hört sedan barnsben och många är det som dricker mängder av mjölk för att få så starka kroppar som möjligt. Nu har forskning visat att det kan vara bra att tänka om när det kommer till mjölken. 

I en Aftonbladetartikel frågar sig krönikören om det är farligt att dricka mjölk. Något man för några år sedan hade skattat åt. Men sedan en stor studie från British Journal of Medicine har frågan blivit högst relevant då en överkonsumtion kan leda till både cancer och kärlsjukdomar. Även vetenskapsjouralisten Karin Bojs skriver om detta och gör sos uppmärksamma på att det kan vara bra att tänka nytt. Detta då vi inte längre behöver mjölk som vi behövde den förut utan att den nu istället kan vara negativ för våra kroppar. Vår skräck för kalciumbrist är obefogad då det finns många källor att få i oss kalcium, men vi tror att mjölk är den största och viktigaste:

”Jag går in på verkets hemsida under rubriken ”Kalcium”. Där får jag veta att svenska folkets vanligaste källor till detta livsviktiga mineral är mjölk, fil och yoghurt, samt ost. Inte ett ord om alla grönsaker, frukter, nötter och fiskprodukter som också innehåller kalcium. Under rubriken ”benskörhet” läser jag att ”mjölkprodukter är bra kalciumkällor”. Inget om andra källor.”(läs mer)

Ta ditt kaffe svart

kaffe koppOrdet mjölk är ett ord som ger associationer till styrka, välmående och hälsa. Vi använder det till flingor, i kaffe, i mat eller bara dricker det som det är. Men, nu kanske det gäller att tänka om, något som kan bli svårt för vissa. När det kommer till mjöl så är det många som parar ihop kaffe och mjöl som den perfekta kärlekskombinationen. Men, kanske kan det vara bra att tänka lite nytt där. Caffesso erbjuder kapslar, och har du ingen nespressobryggare kan det vara värt att inhandla en för att då få ett godare kaffe – som du inte behöver ha någon mjölk i.  Så, ta ditt kaffe svart och en extra portion yoghurt.