Kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor, borde finnas i allas medvetande, då det är strumpor som ser till att man får ut det där lilla extra i livet och mår lite bättre – oavsett om man är ung och tränar eller om man är äldre och har problem med blodcirkulationen. 

2516358-smutsig-strumpa-upphangd-med-kladnypaDet finns fortfarande många områden mitt ibland oss som inte fått rättvisa i att visa upp sin arsenal av tillgångar. Många är det som förknippar stödstrumpor med äldre människor som har problem med blodproppar och dålig blodcirkulation. Och visst är stödstrumpor ett bra hjälpmedel för just det. Men strumpan har även andra strängar på sin lyra som att en kompressionsstrumpa är fantastisk mot idrottare när det kommer till återhämtning och till den arbetande människan som inte har råd med att bli trött i kroppen. Så, frågan är inte varför vi ska använda en stödstrumpa utan när vi ska använda en.

”Män” i karriären

I en artikel i tidningen Ny Teknik går det att läsa att ”män i karriären” gör rätt i att använda stödstrumpor för att få mer energi i och med att blodcirkulationen blir bättre. Men självfallet kan och ska även kvinnor i karriären, studenten eller en glada butiksanställda även använda en kompressionsstrumpa. I ett pressmeddelande får vi svar på att varför de är så bra med kompressionsstrumpor i samband med träning är då stumpan ser till att vi återhämtar oss snabbare och med det får mindre träningsvärk. Och vi kan inte säga det bättre än Lena Törnros som är personlig tränare om vem som bör använda stödstrumpor:

”Från början var det främst äldre personer med problem som till exempel åderbrock, och gravida som använde kompressionsstrumpor. Elitidrottare tog dem sedan in på träningsmarknaden och nu använder alltså också motionärer dem flitigt. Kompressionsstrumpor är verkligen till för alla och speciellt om du har tendens att få stela vader vid träning är de till nytta. Även om just du inte behöver dem för att kunna maxa din träning och kunna träna hårt igen nästa dag, så kan det ändå kännas otroligt skönt att träna med dem och att öka blodcirkulationen är ju alltid hemåt.” (läs hela artikeln)