Internettidninen IDG listade i förra veckan de viktigaste teknikerna att ha koll på just nu, och listan innefattar allt från musik till virtual reality – och så klart hälsa. 

En av de smarta tekniklösningarna är en klocka som håller koll på hur du mår. Det handlar om Wearables – en
bärbar teknik som kommer att göra hälsoteknik till en naturlig del i våra liv. Med klockan kan du övervaka ditt hjärta, se din stressnivå samt kontrollera om din puls är bra. Du kan till och med räkna kalorier, för att se om du äter tillräckligt bra.

3 saker för en bättre hälsa

Och detta är bara en av många saker som nu i den hälsotrend vi lever i har tagits fram för att få människor att helt enkelt må bättre. För visst finns det gym och det finns olika sporter som vi kan syssla med för att orka och må bra, men när vi har så mycket att göra med allt från att ta hand om familj till att arbeta är det få som lyckas hålla en hälsosam nivå i sitt liv. Här är tre saker att investera i för dig som vill må bra:

  • Sitter du ofta ner och arbetar? Det är inte hälsosamt, din kropp – 1868410-businessdina ben – mår bra av att stå upp ibland. För att det ska bli skönare att stå kan du använda dig av en ståmatta. En ståmatta gör att du undviker ”sittsjukan” vilket faktiskt är en vanlig orsak till en för tidig död i höginkomstländer (källa) och kan med andra ord vara en livsviktig investering.
  • Aktivitetsarmband. Ett aktivitetsarmband är något billigare än den klocka som nämns tidigare i artikeln, men ger ett väldigt bra utslag på hur du mår. Du kan dessutom räkna dina steg, vilket kanske triggar dig till att gå mer än du annars skulle göra.
  • Personlig tränare. Maskiner i all ära men ingenting slår den mänskliga förmågan att hjälpa, till exempel som en personlig tränare (en PT) gör. Det kostar dock en del att ta hjälp av en PT så om du gör detta ska du vara redo att börja komma igång med din träning, annars kan det bli ett slöseri med pengar.