Stödstrumpan har gått från att enbart pryda trötta gamla ben till att nu synas på friska och starka ben som vill det där lilla extra. Detta i takt med att vi ser träning på ett lite annorlunda sätt och att det finns olika strumpor för olika behov. 

251506-striped-knit-socksSka man ta hand om sig på bästa sätt gäller det inte bara att äta rätt och att motionera rätt. Det gäller att se till hela kroppen och då är det viktigt att man inte glömmer sina fötter. Över lag borde människan viga mer tid åt sina fötter för att se hur de mår och ta hand om dem. Med rätt fotvård kan man förbättra sin levnadsstandard och även sina prestationer. Våra fötter har över 7000 nervtrådar som löser knutar i våra kroppar. Kanske bra att ägna dessa mer tankar. I takt med att vi blir mer stillasittande och då tar vår hälsa på mer allvar kan man se just stödstrumpor fått ett ökat fokus. Äntligen blir fötterna huvudsaken!

Välj rätt strumpa

Det blir ett allt större tryck på modebutiker och sportbutiker att tillfredsställa sina hungriga kunder om att leverera ett bra och snyggt träningsutbud. I en artikel går det att läsa att man på sju år i sportindustrin har omsatt från 17 miljarder kronor till 24 miljarder. Detta enbart i Sverige.  Detta är något otroligt positivt, men vad man ska tänka på är att när det kommer till stödstrumpor så handlar allt om själva trycket i strumpan, alltså själva kompressionen. Det finns både medicinska strumpor samt även strumpor som är till för friska som vill ta hand om sin hälsa och öka blodcirkulationer främst genom flygning eller för att lindra träningsvärk skriver gp.se.  Om man ska gå ifrån våra fötter och bara se till strumpor så visar denna artikel på att man med strumpor kan göra stor skillnad. Detta då man med olika strumpor lyfter och isar sitt stöd för människor med Downs syndrom. Vi människor behöver inte göra mycket för att ta hand om oss men även ta hand om andra och visa vad vi står. Med bra fötter står vi även stadigare!