Idag skriver vi om försäkrade ben, om ståtliga spiror samt om hur man kan behandla det som drabbar hälften av alla kvinnor, nämligen åderbrock.

I SvD kan vi läsa att Taylor Swift försäkrat sina ben för uppemot närmare 40 miljoner dollar, enligt vissa källor. Men i samma artikel står det klart att det inte är helt säkert om det är sanningen eller inte, för Swift verkar själv tycka att uppgifterna om detta är löjliga och på sociala medier som Instagram och Twitter skojar hon om saken då hennes katt rivit henne på benet och säger att katten numera är skyldig henne just den summan. Påstådd försäkring eller inte så är Taylor Swift känd för mycket, och kanske bland annat för sin ståtliga längd och smärta ben, något nog många vill ha.

Åderbråck inte det roligaste att ha – men det kan behandlas

androlog.se, raka benenDäremot är det många som får åderbråck, som kan göra det mindre roligt för vissa att visa sina ben för andra publikt samtidigt som det också kan värka och kännas. Men det går att behandla detta tillstånd som ofta är ärftligt och gärna uppkommer i samband med en graviditet, och det med allt från laser till injektioner. I Expressen kan vi läsa att det faktiskt är hälften av alla kvinnor som någon gång får just detta.

För att bli av med sina åderbråck i Stockholm kan man vända sig till bland annat Narva Kirurg och få laserbehandling, skumbehandling och invasiv virknålsteknik. Andra sätt som vi kan läsa om i Expressen är att få injektioner av koksalt direkt i blodkärlet, ljusbehandling med intensivt pulserande ljus samt radiovågor som är en ganska ovanlig metod. De olika varianterna har olika priser och det kan vara värt att ta i beaktning när man bestämmer sig för vilken metod som känns bäst att använda när man vill ta bort en eller flera åderbråck på benen.

För bättre benhälsa hos kvinnor så är det även att rekommendera att få i sig extra kalcium, något vi kan läsa om i GP.  Men tre glas mjölk är ett bra steg på vägen för att ge kvinnor ett bra skydd mot benbrott, mer kalcium behövs faktiskt inte. Andra faktorer för benskörhet är bland annat ålder, motion och samtidigt viss ärftlighet som är svårt att arbeta bort.